Sapnis ir visu labdaris: sapnī i aklais redz, i kurlais dzird, i sērdzīgais ir vesels.

Rainis

Miega higiēna

Bērna gulēšana kopā ar vecākiem – par un pret

Eiropā līdz pat 1880.gadam bija pašsaprotami, ka jaundzimušais guļ kopā ar māti. Pēc tam arī pavisam maza bērna guldināšanu atsevišķi kā jaunu, revolucionāru un progresīvu pieeju ieviesa amerikāņu psihologs Džons Votsons, uzskatot, ka tas palīdz labāk formēties bērna personībai.

Lasīt vairāk ...

Kāpēc ir veselīgi gulēt kailam?

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku nepatīk pidžamas un naktskrekli, tāpēc viņi labprātāk izvēlas gulēt kaili. Un kā izrādās, dara pareizi, jo jaunākie zinātnieku atklājumi liecina, ka gulēšana bez apģērba ir veselīga vairāku būtisku un pat pārsteidzošu iemeslu dēļ. Īpaši aktuāli un ieteicami tas kļūst vasarā.

Lasīt vairāk ...

Ko gulēšanas poza stāsta par jūsu attiecībām?

Ilggadējos novērojumos un pētījumos psihologi secinājuši, ka gulēšanas poza, kurā lielāko daļu nakts pavada pāris, var daudz pavēstīt par partneru savstarpējām attiecībām, viņu lomu un psiholoģisko komfortu tajās, par viņu jūtu stiprumu un intīmo tuvību. Pēc miega pozas iespējams noteikt arī konkrētu fāzi attiecībās un aptuveno pāra kopdzīves ilgumu.

Lasīt vairāk ...

Sapņošana un sauļošanās nav apvienojamas

Kuram gan nav gadījies aizmigt siltajos saules staros? Zinātnieki atklājuši, ka sauļošanas laikā cilvēks spēj pilnībā atslābināties un smadzenēs tiek aktivizēti centri, kas nodrošina patīkamu labsajūtu. Taču, lai šo sajūtu nesabojātu, der zināt, ka aizmigšana saulē ir bīstama.

Lasīt vairāk ...

Krākšanu izraisa arī garīgi cēloņi

Krākšana ir viens no izplatītākajiem miega traucējumiem, un medicīnā izpētīts, ka to izraisa dažādas anatomiskas īpatnības – šauri elpceļi, mazs apakšžoklis vai liela mēle.

Lai pilnībā atbrīvotos no krākšanas, jāzina un jānovērš arī tās garīgie cēloņi – psihisks sasprindzinājums, kautrīgums vai gluži otrādi – pārmērīgs pašlepnums un patmīlīgas domas.

Lasīt vairāk ...

Padomnieks

Vai zināji?

Augiem un ziediem ir spēcīga aktīvā enerģija, tāpēc tie nav domāti guļamistabai.

Sapņu ķērājs

Sapnī tev ir saimnieks – nozīmē trūcību, neprasmi vadīt cilvēkus. Iespējams, tev labāk strādāt kāda ...

Interesanti

Senie ēģiptieši uzskatīja, ka sapnis ir kā miršanas mēģinājums.

Sapņu TOP5

1

6 interpretācijas

2

1 interpretācija

3

5 interpretācijas

4

12 interpretācijas

5

13 interpretācijas

Citi simboli